Ministerul Finanțelor, prin ANAF, a demarat ample acțiuni de verificare a pieței de combustibil

Ministerul Finanțelor. FOTO Ministerul Finanțelor

În baza dispoziției date de Prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucã, privind activarea imediatã a instituțiilor de control și verificare a situației generate de creșterea nejustificatã a prețurilor la carburanți, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a solicitat Direcției Generale Antifraudã Fiscalã (DGAF), din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscalã (ANAF), demararea unei ample acțiuni de verificare a pieței combustibilului din România, conform atribuțiilor legale.
Echipele DGAF, alãturi de comisari din cadrul ANPC și reprezentanți ai Consiliului Concurenței, vor verifica întreg lanțul comercial, adicã atât stațiile de vânzare a carburanților, cât și distribuitorii en-gros, antrepozitele fiscale, precum și companiile implicate.
Acțiunea se va desfãșura în toatã țara cu un numãr inițial de 100 de echipe, iar efectivul de inspectori ANAF va fi alocat dinamic, în funcție de informațiile obținute și de situația din teren.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*