Ministerul Finanțelor acordã ajutor de stat pentru investiții de peste 1 milion de euro, în 92 domenii de activitate eligibile

Ministerul Finanțelor. FOTO Ministerul Finanțelor

Ministerul Finanțelor a elaborat actul normativ necesar îndeplinirii mãsurilor guvernamentale din cadrul Programului Sprijin pentru România și propune o serie de modificãri schemei de ajutor de stat nr. 807/2014 dedicatã stimulãrii investițiilor cu impact major în economie. Scopul modificãrilor este de a eficientiza direcționarea fondurilor publice cãtre sectoarele care vor genera proiecte de investiții majore.
Totodatã, prin modificãrile propuse, investițiile mai mari de 1 milion euro vor fi direcționate cãtre 92 domenii de activitate, precum: industria prelucrãtoare, construcții, HORECA, informații și comunicații, sãnãtate și asistențã socialã.

“Am continuat dialogul cu reprezentanții mediului de afaceri din România și am adaptat cerințele schemei de ajutor de stat la nevoile prezentate. Se va menține pragul inițial de 1 milion de euro pentru investițiile eligibile, pentru a finanța cât mai multe investiții și pentru a asigura un grad cât mai mare de dezvoltare”, a subliniat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

Nivelul de finanțare prin intermediul schemei de ajutor de stat se stabilește în funcție de mãrimea proiectului de investiții și regiunea geograficã. Prin grila de punctaj propusã, sunt încurajate investițiile în zonele cele mai slab dezvoltate ale României. Durata sesiunilor de depunere a cererilor de acord pentru finanțare va fi de 30 zile lucrãtoare, pentru a permite participarea unui numãr cât mai mare de operatori economici, iar deschiderea sesiunilor de depunere va fi comunicatã cu cel puțin 30 de zile lucrãtoare înainte.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*