Ministerul Dezvoltării a aprobat peste 1,9 miliarde de lei finanțare suplimentară pentru proiectele locale

Cseke Attila. FOTO Guvernul României

Ministrul dezvoltării, Cseke Attila, anunță că, în acest an, 1.101 de autorități ale unităților administrativ-teritoriale au cerut și primesc finanțare suplimentară pentru proiectele aflate în derulare, finanțate de Guvern.

“Ministerul Dezvoltării susține investițiile comunităților locale și, prin această măsură, sprijinim dezvoltarea localităților”, a declarat ministrul.

Proiectele comunităților locale, finanțate prin PNDL 1 și 2, primesc finanțare suplimentară pentru acoperirea costurilor crescute ale materialelor de construcții și salariilor din domeniul construcțiilor, conform unor ordonanțe adoptate de Guvern, la propunerea Ministerului Dezvoltării.

Ministrul a subliniat că a fost nevoie de aceste fonduri suplimentare întrucât unele investiții deja demarate puteau fi blocate, iar autoritățile locale, fără această finanțare suplimentară, erau nevoite să returneze fondurile deja cheltuite pentru construcții. Pentru unele comune, cu buget modest, ar fi fost o povară semnificativă, a conchis ministrul.

Astfel, peste 1,8 miliarde de lei au fost alocate suplimentar pentru 986 UAT-uri din toate județele țării și sectoarele Capitalei, care derulează proiecte finanțate prin PNDL 2. Totodată, pentru proiectele aflate în derulare, finanțate prin PNDL 1, 115 UAT-uri primesc o finanțare suplimentară în valoare totală de peste 47 milioane de lei.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*