Lucrările la Spitalul Pediatric Monobloc de la Cluj avansează în ritm susținut

Spitalul Pediatric Monobloc Cluj. FOTO CJ Cluj

Consiliul Județean Cluj a primit anteproiectul/proiectul preliminar, prima fază din cadrul procesului de proiectare a viitorului Spital Pediatric Monobloc. Au fost, astfel, înaintate forului administrativ județean rezolvările arhitecturale propuse precum compartimentarea interioară, planurile nivelurilor, cotele generale ale construcției, etc.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj:

„Lucrurile evoluează rapid și se îndreaptă în direcția dorită în ceea ce privește proiectul de edificare a Spitalului Pediatric Monobloc de la Cluj. Vom face tot ceea ce ține de noi pentru ca acest obiectiv medical ultramodern de importanță vitală pentru Cluj și pentru întreaga Transilvanie să fie realizat într-un timp cât mai scurt, în conformitate cu exigențele din domeniu și cu necesitățile micilor pacienți”.

Primul spital public din zona Transilvaniei care va oferi servicii medicale integrate în domeniul pediatriei va avea un regim de înălțime S+P+5E. Baza, formată din parter și etajul 1, va cuprinde zona clinică, ambulatoriul și zona tehnică (bucătărie, farmacie, etc.), etajul 2 urmând să fie destinat etajului tehnic precum și grădinii suspendate dedicate pacienților și însoțitorilor. Secțiile spitalicești vor fi organizate la etajele 3-5 și vor permite, prin configurația lor, o reorganizare interioară în funcție de necesități. De asemenea, în zona clinică vor fi localizate Blocul Operator și Anestezia și Terapia Intensivă. Subsolul va fi destinat parcărilor, atât pentru vizitatori, cât și pentru personalul spitalului, cu accesuri separate. Totodată, Spitalul Pediatric Monobloc va dispune inclusiv de un heliport situat pe terasa imobilului.

Reamintim faptul că, în urma concursului internațional de soluții organizat de Consiliul Județean în acest scop, proiectarea Spitalului Pediatric Monobloc de la Cluj a fost atribuită firmei de arhitectură spaniole Planho Consultores. S.L.P., Professional Limited Company, în asociere cu 4B Consultanță Arhitectură S.R.L. Unitatea cu profil regional, care va fi și un model de bună practică în domeniul infrastructurii medicale mari, va avea nu mai puțin de 510 paturi pentru spitalizare continuă, la care se vor adăuga alte 50 de paturi pentru spitalizarea de zi și, respectiv, 65 de paturi pentru însoțitori.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*