În anul 2021, DEKRA a livrat peste 170 de cursuri de dezvoltare a competenţelor angajaţilor, atrăgând un număr de aproximativ 1800 de participanţi din organizaţiile din România

Cornel Iacob, Regional Director, DEKRA România. FOTO Peitho PR

DEKRA România, cea mai mare organizaţie nelistată la bursă din domeniul Testărilor, Inspecțiilor, Certificării și Trainingului, a organizat anul trecut în România, peste 170 de programe de training Hard Skills şi Soft Skills, la care au participat peste 1700 de angajaţi din diverse companii, cu 57% mai mult ca în 2020.

Printre principalele cursuri DEKRA livrate se numără Lean Six Sigma, Cursuri specifice domeniului automotive (FMEA, Lean Manufacturing, Core Tools), Cursuri de auditor intern pe diferite standarde, precum și programe de dezvoltare a competențelor digitale și soft-skills.

Companiile din România au accesat programe Hard Skills (Cerințe și Auditor intern IATF 16949, ISO 9001, ISO 14001, Quality Tools, 8D Problem Solving, Excel for business, Lean Six-Sigma, eficientizarea proceselor), dar şi Soft Skills (Comunicare pozitivă, Leadership, Gestionarea conflictelor, Business Public Speaking, Manager ca si Coach). Totodată, organizaţiile au căutat să îşi formeze angajaţii şi echipele cu noi competenţe şi abilităţi, obţinute în urma trainingurilor, precum alinierea la cerinţele clienților interni și externi, înţelegerea metodologiilor, a standardelor de lucru, a noilor instrumente dar şi implementarea şi folosirea acestora.

„Perioada pandemică a afectat destul de mult piaţa de training, în special în trimestrul al doilea din 2020 când am avut o scădere destul de abruptă, însă am sesizat o deschidere mai mare a companiilor pentru investiţiile în creșterea competențelor angajaților începând cu finalul anului 2020 dar şi pe tot parcursul anului 2021, înregistrându-se un trend ascendent care estimăm că va continua și în anul 2022”, declară Ionuţ Muntean, Managing Director, DEKRA România.

„Piaţa de training din România începe să îşi revină la perioada de dinainte de pandemie şi este caracterizată de dorinţa managerilor de a-şi forma angajaţii cu competenţe care să le permită folosirea unor noi standarde de lucru. La DEKRA, furnizăm cursuri din varii domenii, de la programe de training tehnice la programe de creștere a competențelor interpersonale, de comunicare și a managementului timpului”, declară Cornel Iacob, Regional Director, DEKRA România.

Participarea la un astfel de curs bazat pe dezvoltarea competenţelor Hard Skills porneşte de la 90 euro/participant şi poate să ajungă şi la 890 euro/participant.

Printre principalele domenii ale companiilor care au investit anul trecut în programe de formare se numără industria Automotive, Producție industrială, Farma, Servicii, Oil&Gas.

Despre DEKRA

DEKRA a fost înființată în 1925 în Germania şi este cea mai mare organizație nelistată la bursă din domeniul Testărilor, Inspecțiilor, Certificării și Trainingului cu peste 47.000 de angajaţi în aproximativ 65 de țări de pe toate continentele. În anul 2021, grupul DEKRA a generat venituri în valoare totală de peste 3,5 miliarde de euro.

DEKRA România a fost înființată în anul 2004, are un portofoliu de clienți diversificat, de la cei mai mari jucători din industria auto, la companii din domeniul producției industriale, servicii financiare, logistică, Retail și HoReCa, pentru care oferă servicii de certificare a sistemelor de management, audituri, evaluări și inspecții, servicii de training tehnic și soft-skills, servicii în domeniul optimizării proceselor și al digitalizării și nu în ultimul rând evaluări și inspecții auto.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*