Hell Energy face încă un pas în angajamentul către sustenabilitate: 99% din produse, ambalate în cutii din aluminiu reciclat

Unitatea de productie HELL ENERGY. FOTO Image PR
Unitatea de productie HELL ENERGY. FOTO Image PR

Din aprilie 2022, va intra în vigoare o Hotarâre de Guvern conform căreia românii vor fi obligați să plătească 50 de bani în plus pentru ficare produs ambalat în aluminiu, sticlă sau plastic, bani pe care îi pot recupera dacă returnează ambalajele respective, curate și uscate, în punctele de colectare1.

Această directivă, menită să încurajeze colectarea selectivă, va avea un impact social puternic, prin faptul că îi va obliga pe consumatori să fie mai conștienți de cantitatea și calitatea ambalajelor pe care le generează obiceiurile proprii de consum.

„Aluminiul poate fi reciclat la nesfârșit, contribuind astfel la economia circulară. Aluminiul este un material foarte fiabil nu numai pentru această caracteristică, ci și pentru că procesul de reciclare poate începe la doar 16 ore după utilizare, iar în numai 60 de zile poate reveni înapoi în retail. Din februarie 2021, HELL ENERGY produce în unitatea proprie din Ungaria – Quality Pack – cutii din aluminiu reciclat.

Conform obiectivelor de sustenabile pe care ni le-am asumat, peste 95% din produsele nostre sunt ambalate deja în cutii cu un conținut de aluminiu reciclat de cel puțin 75% – și 100% reciclabil pentru următoarea utilizare -, iar acest procent se află în continuă creștere, tinzând spre 99%. În prezent, capacitatea noastră de producție este de 1,5 miliarde de cutii din aluminiu reciclat pe an, destinate uzului propriu – liniilor de produse HELL ENERGY (băuturi energizante), Energy Coffee (băuturi pe bază de lapte și cafea) și XIXO (băuturi răcoritoare carbogazoase) –, dar și unor parteneri”, a declarat Márton Domokos, Director Executiv HELL ENERGY România.

Aluminiul este un material circular, adică poate fi reciclat la infinit fără a-și pierde proprietățile. În același timp, amprenta de carbon pe care o lasă asupra mediului este neutră, ceea ce îl face ideal pentru aplicații în domeniile ambajalelor, transportului, construcțiilor sau tehnologiilor din energia regenerabilă. În aceste condiții, se așteaptă o creștere de 50% a cererii de aluminium până în 2050, echivalând cu 107,8 milioane de tone2.

Potrivit Institutului Internațional al Aluminiului (IAI), peste 30 de milioane de tone de aluminiu sunt reciclate anual în lume, acesta aflându-se printre cele mai reciclate materiale de pe planetă, cu o marjă globală de eficiență de 76%.

Europa are cea mai mare rată de eficiență a reciclării (RER) din lume, recuperând 81% din resturile de aluminiu disponibile, iar America de Nord are cea mai mare rată de intrare a reciclării (RIR) din lume, cu 57% din metalul produs în regiune provenind din resturi3.

La nivel european, cererea de aluminiu până în 2050, estimată la 9 milioane de tone pe an, va fi satisfăcută de cote aproape egale de aluminiu primar și aluminiu reciclat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*