E.ON susține proiectul “A-Casă la Singureni”, dedicat copiilor abandonați, seropozitivi și cu diferite dizabilități

E.ON susține proiectul “A-Casă la Singureni”

E.ON se alătură Asociației Zi de Bine și Fundației “Bambini in Emergenza” în proiectul de renovare a unei căsuțe de tip familial din centrul Bambini, Casa Andreei din Singureni, jud. Giurgiu. Căsuța este un loc în care copiii abandonați vor beneficia de îngrijirea și asistența fundației, vor primi dragoste, educație și nu în ultimul rând, recuperare în dezvoltare. Casa poartă numele unui copil, a cărui fotografie a făcut înconjurul lumii în anii 1990. În poză era Andreea, o fetiță în vârstă de trei ani la vremea aceea, bolnavă de SIDA, abandonată, printre mulți alți copii. Jurnalistul italian Mino Damato și-a propus să o adopte. A venit în România, unde a aflat despre sute de alți copii infectați cu HIV, care trăiau în spitale. Pentru ei a fondat “Bambini in Emergenza“ și a amenajat, la Singureni, un adevărat sătuc în care au fost îngrijiți până astăzi sute de copii abandonați.

Casele ridicate la Singureni s-au degradat și nu mai corespund normelor anului 2022. Prin A-CASĂ LA SINGURENI, Asociația Zi de Bine va renova căsuța Andreea și o va adapta nevoilor de astăzi, așa încât să poată primi inclusiv copii în fotoliu rulant.

Bugetul necesar pentru implementarea acestui proiect este de 30.000 de euro și este oferit de partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine, Lidl România, Grupul E.ON România și UniCredit Bank, care sunt și anul acesta alături de asociație.

“Povestea extrem de emoționantă a Fundației “Bambini in Emergenza“ ne învață lecția empatiei și a iubirii necondiționate. Ne arată de ce este atât de important să ascultăm, înainte de a judeca și de ce este necesar să întindem o mână de ajutor. Acest proiect reprezintă mai mult decât renovarea unei căsuțe, înseamnă sprijin, prietenie, omenie și mai presus de toate, alinare pentru copiii bolnavi și abandonați”, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.

Timp de 25 de ani, căsuțele de lemn de tip familial au primit și au crescut copii care nu mai erau acceptați în nicio altă parte, copii cu HIV, abandonați în spitale. Și în prezent, copiii sunt crescuți cu căldură de personalul fundației, dar și de măicuțe franciscane care le sunt alături încă din anii 90.

Căsuța Andreei va fi renovată atât la interior cât și la exterior, iar procesul presupune o lungă serie de acțiuni, de la recondiționarea parchetului din lemn prin rașchetarea și vopsirea pardoselii, lucrări de întreținere și protecție a lemnului la fațadele externe, refacerea instalației electrice, renovarea celor două băi și adaptarea unei băi cu elemente și accesibilitate pentru persoane cu dizabilități motorii și până la achiziționarea și montarea unui aragaz cu cuptor, achiziționarea și montarea unei mașini de spălat vase, achiziționarea unor canapele și fotolii, dar și a unui aparat de aer condiționat, iar sistemul de iluminat va fi complet înlocuit.

„Prin proiectul „A-CASA la Singureni” am vrea să le oferim celor mici  șansa unui “acasă” adaptat lor, să simtă respectul, solidaritatea, empatia și atenția față de nevoile lor, din partea celor care îi îngrijesc, precum și posibilitatea de a decide și de a fi ascultați. Vrem ca drepturile lor fundamentale, care sunt aceleași cu cele ale egalilor de vârstă cu aptitudini clasice, să fie amintite, enunțate, strigate și mai presus de toate, respectate”, a precizat Silvia Damato, Președintele Fundației “Bambini in Emergenza“.

E.ON România continuă și în acest an parteneriatul strategic cu Asociația Zi de Bine, implicată în cauze destinate comunității, susținând lunar câte un proiect al acesteia.

În luna ianuarie, E.ON împreună cu Lidl România și UniCredit Bank au susținut Asociația Zi de Bine în proiectul de amenajare a unui centru multifuncțional psihosomatic pentru copiii cu dizabilități, la Râmnicu Vâlcea. Prin amenajarea centrului, 40 de copii cu dizabilități (tulburare din spectrul autist, sindrom Down, ADHD, întârzieri în dezvoltare, diferite pareze) din județ, cu vârste cuprinse între 2 și 15 ani vor primi sprijin.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*