Doi tineri au lansat o aplicație pentru corporatiștii care vor să mănânce sănătos

Aplicația Dieta Urbană
Aplicația Dieta Urbană

Dieta urbană oferă o gamă variată de meniuri personalizate care pot fi comandate din oraș, dar care pot fi gătite și acasă. Aplicația conține peste 450 de meniuri care se rotesc între ele. Scopul este de a oferi alternative sănătoase celor care comandă mâncare din oraș, online sau la fast-food, și care vor să facă alegeri alimentare potrivite.

Creșterea exponențială a comenzilor de mâncare a generat și o nouă nevoie în rândul oamenilor: aceea de a face alegeri alimentare sănătoase, potrivite stilului lor de viață. Pornind de la această premisă, dar și de la experiența personală, doi tineri din Iași au lansat aplicația Dieta Urbană. Proiectul își propune să ajute clienții să își schimbe în bine obiceiurile alimentare și să economisească timp când comandă mâncare online sau la fast-food.

„Pe parcursul a 7 – 8 luni am analizat și verificat aproape toate meniurile restaurantelor importante din țară. În urma acestui proces, am selecționat peste 450 de meniuri posibile pentru mic dejun, prânz și cină. Aplicația oferă opțiuni pentru cât mai multe tipuri de profiluri nutriționale și preferințe culinare, la prețuri decente și care pot fi adaptate pentru copii sau vârstnici. Cei pasionați de gătit le pot reproduce în propria bucătărie”, a precizat Lucian Botezatu, co-fondator al proiectului Dieta Urbană, dar și nutriționist acreditat și persoană pasionată de sport.

Dieta Urbană se adresează tuturor celor care comandă cel puțin o masă pe zi din oraș și care încearcă să facă alegeri alimentare potrivite, fără să piardă foarte mult timp. Aplicația este ideală în primul rând pentru persoanele care lucrează în corporații, dar și pentru medici, taximetriști, contabili și, în general, toate categoriile de oameni care muncesc cel puțin 8-10 ore pe zi la birou și au timp limitat pentru gătit. Odată cu adoptarea telemuncii, soluția este potrivită și pentru cei care lucrează de acasă, dar care continuă să comande mâncare. Potrivit unei estimări făcute de revistele de specialitate, 83% dintre români au fost în ultima jumătate de an la restaurant și peste 60% au folosit și serviciile de livrare la locul de muncă sau acasă.

Cum funcționează?

Aplicația este structurată pe mai multe pachete, în funcție de obiectivele clientului: slăbire, menținere sau doar un stil de viață sănătos. În prezent sunt disponibile 4 tipuri de abonamente, cu un număr de meniuri variind între 60 și 180 de meniuri pe lună, în funcție de abonamentul achiziționat.

„Un aspect inovator și un beneficiu unic pe care îl aduce aplicația este funcția swipe. Acest lucru permite clienților să genereze automat noi meniuri, în cazul în care nu îi place niciunul dintre cele două meniuri prezentate într-o zi. Având în vedere faptul că avem peste 450 de meniuri care se rotesc ele între ele, urmând algoritmi bine definiți, șansele de a nimeri același meniu de două ori sunt foarte, foarte mici”, precizează Alin Bordeianu, co-fondator al proiectului Dieta Urbană.

Pentru a veni în ajutorul celor care își doresc un stil alimentar sănătos, inițiatorii proiectului au lansat două e-book-uri și alte materiale gratuite, care conțin informații utile ce pot fi puse în practică odată cu noua experiență culinară. Utilizatorii aplicației sunt încurajați să urmeze Ghidul General Dieta Urbană sau Ghidul pentru Gustări Dieta Urbană sau să citească secțiunea de blog. Pe termen lung, odată cu creșterea numărului de abonați, co-fondatorii au în plan să implementeze și comanda de mâncare direct din aplicație.

Aplicația este disponibilă atât pe PlayStore, cât și pe AppStore, iar toate conturile noi beneficiază de o perioada de gratuitate.

Cine sunt inițiatorii proiectului „Dieta Urbană”

Dieta Urbană s-a născut la inițiativa a doi tineri din Iași, care au adoptat la rândul lor obiceiul de a comanda mâncare din oraș. Lucian Botezatu lucrează de peste 9 ani în mediul corporatist, dar în ultimii ani a devenit „un ambasador al mâncatului curat, conștient și sănătos”. În anul 2019, a devenit Tehnician Nutriționist, avizat de Ministerul Educației și Ministerul Muncii. Alin Bordeianu are la rândul său experiență în mediul corporatist. „Dacă ți-ai pus vreodată întrebarea <>, atunci ai acum o aplicație care să îți ofere alternative sănătoase la mâncarea comandată din oraș”, punctează Alin.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*