Cseke Attila: “Ministerul Dezvoltării susține parteneriatul cu specialiștii din domeniul construcțiilor”

Cseke Attila. FOTO Guvernul României

Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, a participat, astăzi, la deschiderea celei de a 5-a ediții a Târgului european de construcții pentru elevi și studenți ConstructFEST 2022, eveniment de referință din domeniul construcțiilor.

Cu această ocazie, ministrul a apreciat parteneriatul, în multiple domenii, cu specialiștii din cadrul Universității Tehnice de Construcții din București, afirmând, încă o dată, susținerea Ministerului Dezvoltării în promovarea specialiștilor români și în activitățile menite să scoată în evidență calitatea educației superioare din România.

“Dezvoltarea urbană durabilă și digitalizarea sunt subiecte familiare pentru Ministerul Dezvoltării, având în vedere programele pe care ministerul le promovează”, a precizat ministrul.

Cseke Attila a spus: în cadrul PNRR, ministerul va finanța proiecte pentru mobilitate urbană verde, digitalizarea documentațiilor de urbanism, care vor fi susținute de o serie de reforme precum Codul amenajării Teritoriului, Urbanismului și Construcțiilor, Politica Urbană a României, Strategia Națională de Locuire, Strategia și Legea Riscului Seismic, Legea Zonelor Metropolitane etc.

“Pe 1 aprilie, Ministerul Dezvoltării a lansat apelurile de proiecte pentru Valul Renovării, finanțat de minister prin PNRR. Acesta este cel mai mare proiect de renovări din România de până acum, prin care vom eficientiza energetic și vom asigura siguranța seismică și la incendiu a 4.333 de clădiri, 1.733 de blocuri de locuințe și 2.600 de clădiri publice”, a spus ministrul, subliniind că s-au epuizat deja aproape jumătate din fondurile disponibile.

Nu în ultimul rând, ministrul Cseke Attila a amintit și proiectele-pilot de digitalizare în care ministerul este partener cu primării și consilii județene, precum platforma digitală de emitere a certificatului de urbanism, a acordului unic și a autorizației de construire.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*