Cseke Attila: “Ministerul Dezvoltării a finalizat toate apelurile de proiecte finanțate prin PNRR din cadrul jaloanelor asumate”

Cseke Attila. FOTO Ministerul Dezvoltării

“Bugetul alocat apelului de proiecte pentru Componenta 11 – Turism și cultură din Planul Național de Redresare și Reziliență a fost integral accesat”, a anunțat Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației.

Pe 11 decembrie, la ora 23.59, când s-a încheiat apelul de proiecte pentru această componentă, bugetul de 247,5 milioane de euro a fost depășit, iar ministerul a primit 17 de cereri de finanțare, în valoare totală de 685.466.588,17 euro, pentru amenajarea a 6.982 km de trasee cicloturistice.

Astfel, în cadrul Priorității de Intervenție 1 – Trasee mixte, autoritățile administrației locale au depus 10 cereri de finanțare, în valoare totală de 643.635.300 de euro, pentru amenajarea a 6.556 km trasee cicloturistice.

Pentru realizarea de trasee cicloturistice pe digurile cursurilor de apă administrate de Administrația Națională “Apele Române” (ANAR) sau de structurile teritoriale ale acesteia, în cadrul Priorității de Intervenție 2 – Trasee pe  diguri, au fost depuse 7 cereri de finanțare, în valoare totală de 41.831.288,17 euro, pentru amenajarea a 426,08 km trasee cicloturistice.

Ministerul își propune ca, până pe 18 decembrie 2022, să evalueze toate cererile de finanțare depuse, urmând ca, pe 19 decembrie 2022, să se publice rezultatul evaluării.

Cu un buget de 247,5 milioane de euro, în cadrul acestei componente, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației va asigura amenajarea a 3.000 km trasee cicloturistice, în vederea creșterii accesibilizării zonelor turistice.

Traseele cicloturistice vor permite României să participe și să contribuie la reconfigurarea rețelei europene de trasee EuroVelo și a diverselor trasee cicloturistice internaționale.

Odată cu încheierea acestui apel, Ministerul Dezvoltării a finalizat toate apelurile de proiecte finanțate prin PNRR din cadrul jaloanelor asumate, a precizat ministrul Cseke Attila.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*