Cseke Attila: “Au fost accesate două treimi din fondurile disponibile prin PNRR pentru reabilitarea clădirilor”

Cseke Attila. FOTO Guvernul României

Peste 1.000 de cereri au fost depuse pentru eficientizarea energetică și asigurarea siguranței seismice a blocurilor de locuințe și a clădirilor publice – anunță ministrul dezvoltării, Cseke Attila. Din bugetul total de peste 2,8 miliarde de euro mai sunt disponibili doar 974 milioane, două treimi din fonduri fiind accesate deja, a adăugat acesta.

Fondurile disponibile pentru județele Argeș, Bihor, Botoșani, Cluj, Galați, Maramureș și Satu-Mare au fost accesate aproape în totalitate – a arătat ministrul dezvoltării.

Ministrul a amintit: pentru renovarea energetică a clădirilor publice și a clădirilor rezidențiale multifamiliale, autoritățile publice locale mai pot depune cereri de finanțare până la data de 30 mai sau până la epuizarea bugetului rămas.

După cum este cunoscut, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Ministerul Dezvoltării finanțează investiții în eficientizarea energetică și asigurarea siguranței seismice a blocurilor de locuințe și a clădirilor publice. Este cel mai mare apel de proiecte lansat până acum, cu cea mai mare finanțare din PNRR.

Cererile de finanțare pot fi depuse exclusiv online, de către autoritățile publice, pe site-ul ministerului: www.mdlpa.ro/investitii/PNRR. Numărul cererilor primite și fondurile disponibile rămase pot fi consultate, în timp real, pe pagina ministerului: https://mdlpa.ro/pages/pnrrbuget.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*