Consiliul Concurenței analizează preluarea Gifarm S.R.L. de către Marcos Provit S.A.

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței. FOTO Consiliul Concurenței

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Marcos Provit S.A. intenționează să preia compania Gifarm S.R.L.

Marcos Provit S.A., parte a grupului românesc Evofarm, activează pe piața comerțului cu amănuntul de produse farmaceutice și parafarmaceutice prin magazine specializate (farmacii), precum și pe piața comerțului cu ridicata de produse farmaceutice și parafarmaceutice.

Gifarm S.R.L. activează, de asemenea, pe piața comerțului cu amănuntul de produse farmaceutice și parafarmaceutice prin magazine specializate (farmacii), prin intermediul unei unități farmaceutice localizată în municipiul Tecuci.

În conformitate cu prevederile Legii Concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurență va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*