Consiliul Concurenței analizează înființarea Creditable Opportunities Fund Sca Sicav-Raif – Creditable Sub-Fund 1de către Eos Invest Ee Gmbh Sa, Ifc și Next Capital Solutions SRL

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței. FOTO Consiliul Concurenței.

Consiliul Concurenţei analizează tranzacția prin care EOS Invest EE GmbH SA (EOS), International Finance Corporation (IFC) și Next Capital Solutions SRL vor înființa vehiculul de investiții Creditable Opportunities Fund SCA SICAV-RAIF – Creditable Sub-Fund 1, prin intermediul fondului Creditable Opportunities Fund SCA SICAV-RAIF.

EOS face parte din Grupul EOS, un furnizor internațional de servicii financiare personalizate. Activitatea principală a companiei este achiziționarea de portofolii de creanțe garantate și negarantate. Principalele sale sectoare țintă sunt cel bancar, al utilităților, imobiliar și al comerțului electronic.

IFC este membră a Grupului Băncii Mondiale și este cea mai mare instituție de dezvoltare globală axată pe sectorul privat din țările în curs de dezvoltare.

Next Capital Solutions SRL și companiile din grupul său activează într-o gamă largă de activități, în sectorul financiar (credite neperformante și colectare, factoring și finanțare de credite neperformante garantate), dezvoltare imobiliară, activități de investiții (cum ar fi investiții/proiecte IT, investiții în agricultură, investiții de capital în companii românești), externalizare de procese de afaceri etc.

Fondul Creditable Opportunities Fund SCA SICAV-RAIF a fost constituit la începutul lunii decembrie 2021 ca societate de investiții cu capital variabil organizată ca fond de investiții alternative rezervate cu compartimente multiple sub forma unei societăți în comandită pe acțiuni, în conformitate cu legislația din Luxemburg.

Scopul Creditable Opportunities Fund SCA SICAV-RAIF – Creditable Sub-Fund 1 este de a investi în cumpărarea și/sau achiziționarea de active, inclusiv credite neperformante garantate pentru retail și IMM-uri/corporații sau portofolii de active imobiliare (în legătură cu credite neperformante) din bilanțurile băncilor din Bosnia și Herțegovina, Croația, România și Serbia.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această tranzacție trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua această operațiune în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*