Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care RCS & RDS S.A și Citymesh N.V vor controla 3 companii din Belgia

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței. FOTO Consiliul Concurenței

Consiliul Concurenţei a autorizat operațiunea prin care RCS & RDS S.A și Citymesh N.V vor controla împreună trei companii din Belgia: InfraCo N.V., B2CCo N.V. și Citymesh Mobile N.V.

Astfel, RCS & RDS S.A și Citymesh N.V au înființat și dețin împreună companiile InfraCo N.V. și B2CCo N.V.. În ceea ce privește a treia firmă, Citymesh Mobile N.V, RCS & RDS a intrat în acționariat alături Citymesh N.V..

Cele trei companii, InfraCo N.V., B2CCo N.V și Citymesh Mobile N.V sunt implicate în participarea la licitația de atribuire de spectru organizată de BIPT (Institutul Belgian pentru Servicii Poștale și Telecomunicații), în dezvoltarea unei rețele de comunicații mobile pe teritoriul Belgiei, precum și în furnizarea de servicii de comunicații mobile clienților din acest teritoriu.

Anterior tranzacției, Citymesh Mobile N.V era deținută de Citymesh N.V..

Citymesh N.V., parte a Cegeka Holdings N.V., furnizează servicii de telecomunicații în Belgia: servicii de internet, telefonie mobilă și fixă adaptată clienților comerciali (B2B ). Citymesh dezvoltă în prezent o Rețea Mobilă Privată în Belgia, iar în acest scop, folosește spectrul de bandă medie și oferă clienților comerciali diferite servicii de acces la internet, precum Wi-Fi, 4G și 5G.

Societatea mama, Cegeka, reprezintă un grup din sectorul IT cu sediul central în Belgia și are operațiuni în alte zece țări europene, aceasta fiind prezentă pe piață românească (pe piața serviciilor de dezvoltare de software, prin intermediul unei filiale, Cegeka Romania SRL).

RCS&RDS S.A. furnizează servicii de telecomunicații electronice (telefonie mobilă și fixă, servicii de voce și de date, servicii de acces la internet în România, Spania, Italia și Portugalia), precum și servicii de retransmisie a canalelor de televiziune prin cablu sau satelit în România. RCS&RDS este controlată de către Digi Communications N.V.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*