Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Stera Chemicals S.R.L. de către Oqema AG, Germania

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței. FOTO Consiliul Concurenței.

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Oqema AG, Germania, a preluat societatea Stera Chemicals SRL.

Stera Chelicals SRL importă, distribuie și exportă materii prime pentru: vopsele și lacuri, produse cosmetice și detergenți, cauciuc și mase plastice, industria construcțiilor, precum și industria alimentară.

Oqema AG, Germania, distribuie produse chimice care utilizate în diverse industrii, cum ar fi: adezivi și materiale de etanșare, automobile și utilaje, industria chimică și sintetică, construcții,  energie și electronice, îngrijire a locuinței și curățenie industrială; lubrifianți; vopsele și lacuri, tipărire, ambalare și hârtie, produse cosmetice și de îngrijire personală, produse farmaceutice etc.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*