Conferință internațională, organizată de Clusterul de inovare MEDGreen din Constanța și Regiunea Aragon din Spania

Conferință internațională.

La data de 20 ianuarie, în baza unui parteneriat între Clusterul de inovare MEDGreen din Constanța și Regiunea Aragon din Spania, s-a organizat la Dubai, Conferința internațională cu tema: “Creșterea rezilienței regiunilor prin decarbonizarea lanțurilor de valoare pe baza tehnologiilor energetice pe bază de hidrogen”. Evenimentul a avut loc ca parte a programului oficial al Pavilionului României la Expo Dubai 2020 și s-a desfășurat în sala de conferințe din cadrul pavilionului în format hibrid. Alături de organizații din Spania și România, la lucrări au participat și reprezentanți ai mediului de afaceri din SUA și Canada. În deschiderea lucrărilor conferinței, dl prof. univ. dr. ing. Eden Mamut a prezentat experiența acumulată și avantajele existente la Constanța pentru dezvoltarea proiectelor în domeniul hidrogenului. Dl. Javier Navarro, director general pentru industrie, competitivitate și IMM-uri din cadrul Guvernului Regiunii Aragon a prezentat viziunea și direcțiile prioritare în acest domeniu pentru regiunea din Spania. Au fost prezentate realizările din domeniul aplicațiilor legate de utilizarea hidrogenului în cele două regiuni și modul în care colaborează părțile pentru a construi un parteneriat la nivel european în vederea sprijinirii reciproce și participării la proiecte finanțate de Comisia Europeană pentru dezvoltarea de tehnologii de piroliză a deșeurilorși producere de hidrogen cu aplicații în energetică, depoluare a aerului, solurilor și a apei dar și în agricultură.

Prezentă la lucrări, Excelența Sa Nicoleta Teodorovici, Consul General al României la Dubai, a prezentat preocupările legate de domeniul hidrogenului în Emiratele Arabe Unite și în zona Golfului care pot constitui o sursă de hidrogen din surse regenerabile care să fie utilizat în UE. Dezvoltând proiecte ambițioase în acest domeniu, portul Constanța și-ar putea valorifica experiența existentă local și poziția geografică pentru a deveni un hub pentru Europa Centrală și de SudEst în domeniul aplicațiilor legate de hidrogen.

În cadrul Săptămânii dedicate Obiectivelor Globale la Expo Dubai 2020, o delegație reprezentând Clusterul de Inovare MEDGreen din Constanța, efectuează în perioada 16 – 22 ianuarie, 2022, o misiune la Dubai. Delegația este condusă de prof. univ. dr. ing. Eden Mamut, coordonatorul științific al clusterului și secretar general al Rețelei Universităților de la Marea Neagră (RUMN). Pe durata misiunii, delegația formată din oameni de afaceri și reprezentanți ai mediului de cercetare științifică, au parcurs un program intens de întâlniri și participări la manifestări științifice având ca temă centrală proiecte și activități de cooperare în vederea implementării obiectivelor din Agenda ONU pentru dezvoltare durabilă 2030. Pe durata misiunii, în cadrul Pavilionului României s-a organizat un stand la care sunt prezentate preocupările și proiectele organizațiilor membre ale clusterului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*