Companiile de distribuție din grupul E.ON vor amenaja 13.000 de km de coridoare verzi de-a lungul liniilor aeriene de înaltă tensiune, de la Marea Neagră până în Suedia

FOTO E ON

Compania Delgaz Grid, parte a grupului E.ON în România, are în plan amenajarea, până în 2030, a circa 1.200 de hectare de coridoare verzi de-a lungul a 370 de km de rețele electrice aeriene de înaltă tensiune ce traversează terenuri forestiere.

Pentru acest an, compania are în vedere inventarierea biotopului de pe aproximativ 200 ha și implementarea conceptului Ecological Corridor Management pe o suprafață de 60 de hectare în cele șase județe din Moldova în care Delgaz Grid activează pe zona de electricitate (Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui).

Modelul tradițional de asigurare a funcționării în siguranță a liniilor electrice în zonele împădurite este de asigurare a unor culoare de trecere prin eliminarea totală a vegetației de sub acestea și din zona limitrofă.

Gestionarea ecologică a traseelor liniilor electrice presupune ca numai vegetația care reprezintă o amenințare directă pentru liniile electrice să fie eliminată. Copacii, tufișurile și arbuștii cu creștere lentă sunt păstrați cât mai mult posibil. Crengile tăiate sunt lăsate pe pământ, creând oportunități importante pentru cuibăritul păsărilor. Acest lucru crește biodiversitatea florei și faunei sub linii.

Compania colaborează în cadrul proiectului cu administratorii fondului forestier, universități, ONG-uri din România, dar și cu Institutul European pentru Managementul Coridoarelor Ecologice din Germania.

Ecosistemele sănătoase și stabile sunt un element important pentru reducerea încălzirii globale, deoarece stochează CO2.

Grupul E.ON a fost prima companie energetică din lume care și-a declarat sprijinul pentru Programul Națiunilor Unite pentru Mediu în refacerea ecosistemelor pentru protecția climei și biodiversitate.

Fiind cel mai mare operator de rețele de distribuție a energiei electrice din Europa, E.ON va crea, de la Marea Neagră până în Suedia, biotopuri importante sub cei 13.000 de kilometri de linii de înaltă tensiune din zonele forestiere. Acest lucru este echivalent cu suprafața a 100.000 de terenuri de fotbal.

Gestionarea coridoarelor ecologice aduce o contribuție importantă pentru a avea ecosisteme mai sănătoase și o mai mare biodiversitate în întreaga Europă.

E.ON este partener al Programului Națiunilor Unite pentru Mediu, care a declarat perioada 2020-2030 „Deceniul pentru refacerea ecosistemului”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*