CNAIR a desemnat câștigătorul pentru proiectarea și execuția Variantei de Ocolire a municipiului Sfântu Gheorghe

Lucrări infrastructură. FOTO sumanamul15

CNARI a anunțat că marți, 10 august, a fost desemnată firma câștigătoare pentru proiectarea și execuția “Variantei de Ocolire a municipiului Sfântu Gheorghe”, Asocierea formată din SC Gott Strasse SRL & SC Eurostrada SRL & SC Perfect Consult Europe SRL & Hydrostroy AD.

În cadrul procedurii de achiziție, începută în luna martie a acestui an, au fost depuse în total 10 oferte. Menționăm că în următoarele 11 zile se mai pot depune contestații la rezultatul procedurii..

Varianta de Ocolire a municipiului Sfântu Gheorghe (VOSFG) are o lungime de 11,56 km.

Prin studiul de fezabilitate, proiectul a fost estimat la 292,3 milioane de lei fără TVA.

Partea carosabilă va avea câte o bandă pe sens, fiecare cu o lățime 3.50 m.

Scopul investiției este de a degreva de trafic intravilanul localității Sf. Gheorghe. Aceasta degrevare de trafic va conduce inclusiv la reducerea numărului de accidente prin preluarea unei părți semnificative din traficul de tranzit dar și la scăderea emisiilor poluante din localitate și îmbunătățirea condițiilor de viață, îmbunătățirea confortului participanților la trafic, precum și la îmbunătățirea legăturilor între diferite localități din zonă prin reducerea timpului de călătorie ca urmare a creșterii vitezei de deplasare.

Implementarea acestui proiect presupune realizarea a 4 intersecții giratorii, astfel:

– Intersecție giratorie cu Drumul național DN12, km 0+000;

– Intersecție giratorie cu Drumul județean DJ103B la km 3+268;

– intersecție giratorie cu Drumul național DN13E la km 8+032;

– intersecție giratorie cu Drumul național DN12, km 11+556.

De asemenea, vor fi realizate 3 pasaje, după cum urmează:

– Pasajul peste Calea Ferată 316 (Brașov – Ciceu – Deda – Războieni) va avea lungimea totală de 355m;

– Pasajul peste Calea Ferată 318 (Sfântu Gheorghe – Brețcu) va avea lungimea totală de 355m;

– Pasajul peste Calea Ferata 316 (Brașov – Ciceu – Deda – Războieni) și peste Râul Olt va avea lungimea totală de 526m.

În lungul traseului propus vor fi amplasate 2 spatii de servicii tip S1 (în fiecare dintre ele vor fi amenajate 25 locuri de parcare pentru autoturisme, 16 locuri de parcare pentru TIR și un corp cu toalete publice) precum și un centru de întreținere (la intersecția dintre DN13E și VOSFG) la km 7+950.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*