Circulația trenurilor pe intervalul Strehaia – Tâmna se desfășoară în condiții speciale

Cale ferată. FOTO Pixabay.com

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că circulația trenurilor pe intervalul Strehaia – Ciochiuța – Tâmna, linie simplă, se desfășoară în condiții speciale, prin cuplarea de locomotive Diesel la fiecare garnitură, deoarece linia de contact, care asigură alimentarea cu energie electrică a trenurilor, a fost ruptă în cursul nopții de arborii prăbușiți pe calea ferată, blocând astfel gabaritul de liberă trecere. Tracțiunea Diesel este realizată cu 2 locomotive ale operatorului național CFR Călători.

Această măsură este menținută și în următorul interval orar, în care Regionala CF Craiova acționează cu personal specializat și cu drezine pantograf pentru înlocuirea componentelor avariate, restabilirea continuității firului de contact și a cablului purtător, ambele rupte de copacii prăbușiți, și efectuarea reglajelor la catenară pe întreaga distanță avariată.

Menționăm faptul că, personalul feroviar a intervenit la fața locului încă din cursul nopții, pentru tăiere și îndepărtarea copacilor prăbușiți pe calea ferată, urmare unei furtuni care s-a manifestat prin rafale puternice de vânt în partea de sud a țării.

Avariile produse la sistemul de alimentare cu energie electrică de arbori prăbușiți au impact direct asupra desfășurării traficului feroviar în condiții normale, întrucât în astfel de situații sunt necesare manevre de cuplare-decuplare a locomotivelor Diesel la fiecare garnitură, pentru a putea tranzita zona afectată și pentru a menține continuitate în graficul de circulație. Astfel, trenurile care au staționat în cursul nopții în gările adiacente, până la finalizarea operațiunilor de tăiere și îndepărtare a copacilor de pe calea ferată și reluarea circulației cu locomotive Diesel, vor ajunge cu întârzieri în stațiile de destinație.

CFR SA îi asigură pe călători că toate măsurile operative întreprinse de angajații feroviari în perioadele de vreme severă au ca principal scop menținerea continuității traficului și le recomandă să consulte permanent site-urile operatorilor de transport feroviar de călători, pentru informații actualizate despre trenurile înscrise în circulație.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*