Caravana Docuart 2021 ajunge la Constanța: proiecții de film documentar în 29 și 30 iunie

Secvență din documentarul "Profu"

După Lelești, Târgu Jiu, Mogoșoaia și Cluj-Napoca, Caravana Docuart poposește la Constanța pentru două seri de film documentar. În zilele de 29 și 30 iunie, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret ”Jean Constantin” vor fi proiectate documentare românești realizate în ultimii doi ani.

Prima seară de proiecții va începe de la ora 19:00 cu filmul semnat de Alex Brendea, „Profu” (2019, 83’) care prezintă povestea lui Dorin Ioniță, un profesor de matematică din Bistrița, care iese din sistemul de învăţământ convenţional şi îşi deschide o clasă de meditații în propriul apartament, dotată cu scaune, bănci și chiar o tablă.

Seara se încheie cu documentarul al cărui subiect pleacă de la investigarea unei morți și ajunge la un experiment sovietic pentru folosirea energiei atomice în agricultură, „Grădina sovietică / The Soviet Garden” R: Dragoș Turea (2019, 76′).

Pe 30 iunie, începând cu ora 19:00 puteți urmări documentarul care spune povestea grupului muzical de jazz de avangardă Creativ, fondat de pianistul Harry Tavitian. Acesta, împreună cu percuționistul Corneliu Stroe, au oferit spațiului românesc jazz-ul cu influențe etno într-o formă nemaiauzită, avându-și începutul și apogeul muzical în anii ’80: „Creativ”, semnat de Ioana Grigore (2019, 53’).

Caravana se încheie cu documentarul lui Andrei Dăscălescu, “Holy Father” (2020, 85’), care are ca direcție tema “Cum te pregătești să devii un tată bun când ai crescut fără unul”?

Încă din 2014, Caravana Docuart sprijină sectorul cultural local și face accesibile produse cinematografice românești în orașe în care cinema-ul nu există ca obicei cotidian ori ca spațiu fizic. Acest proiect creează dialog în comunitate, educă și informează.

Proiectul este organizat de Docuart cu cofinanțare de la CNC.

Intrarea este liberă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*