BERD va sprijini România prin finanțãri în domenii strategice

Bani pentru finanțări. FOTO martaposemuckel
Euro. FOTO martaposemuckel

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu și Vicepreședintele BERD, Alain Pilloux, au discutat astãzi, 8 februarie a.c., subiecte legate de climatul investițional, finanțarea companiilor locale, sprijinirea dezvoltãrii infrastructurii și sprijinirea îndeplinirii unor ținte și jaloane asumate prin Programul Național de Redresare și Reziliențã (PNRR). Întâlnirea de la sediul MF a avut loc în marja vizitei oficiale a BERD  în România, în perioada 7-9 februarie 2022.

“Salut activitatea BERD în România și sprijinul acordat afacerilor românești. Rolul BERD în finanțarea investițiilor la nivel local este vital, prin colaborarea directã cu administrațiile locale și companiile din subordinea acestora. Cred cã este foarte important sã realizãm împreunã o strategie pe termen mediu țintitã pe proiecte locale, pentru dezvoltarea regionalã, atât de necesarã pentru România”, a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

De asemenea a fost adus în discuție importanța colaborãrii cu BERD în privința implementării reformelor asumate prin PNRR și continuarea dialogului pe linia Invest EU.
BERD este unul din cei mai mari investitori instituționali din România, concentrându-se pe promovarea stabilitãții și pe extinderea produselor din sectorul financiar, pe îmbunãtãțirea infrastructurii prin eficiențã și prin implicarea sectorului privat. La rândul sãu, reprezentul Bãncii și-a arãtat disponibilitatea de a sprijini România prin creșterea finanțãrii proiectelor, precum și prin asistența tehnicã acordatã în domenii strategice ca: energie, municipalitãți și infrastructurã.
Strategia curentã de țarã pentru România, aferentã perioadei 2020-2025, are în vedere promovarea investițiilor în infrastructura durabilã și dezvoltarea regionalã, sprijinirea productivitãții prin expansiunea sectorului corporate și perfecționarea competențelor și extinderea intermedierii financiare și a piețelor de capital.
BERD a investit până în prezent aproximativ 9,5 miliarde de euro în 485 de proiecte, din care 176 de proiecte sunt în curs de implementare, cu o valoare de cca 2,121 miliarde euro. Acestea sunt structurate pe trei mari categorii de beneficiari: instituții financiare (485 milioane euro); industrie, comerț și agribusiness (915 milioane euro); infrastructură durabilă (721 milioane euro).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*