ATEN anunță mixerul audio MicLIVE cu 6 canale și inteligență artificială

ATEN anunță mixerul audio MicLIVE cu 6 canale și inteligență artificială

ATEN International, lider mondial în soluții de conectivitate AV/IT și sisteme complete de administrare, a creat UC8000 – primul mixer audio din lume care încorporează tehnici de inteligență artificială pentru îmbunătățirea calității audio.

Datorită conexiunilor rapide la Internet și rețelelor de socializare, distribuirea de conținut audio/video în mediul online a devenit accesibilă pentru orice utilizator de tehnică de calcul. Indiferent că vorbim despre Facebook, YouTube, Instagram, TikTok, Vimeo sau Twitch, avem de a face cu un volum fără precedent de conținut generat de utilizatorii acestor platforme. Practic, oricine deține un dispozitiv mobil poate crea conținut original, pe care îl poate arăta rapid întregii lumi. Asta a dus la apariția unei noi categorii de creatori de conținut, care, pe măsură ce au căpătat experiență, au devenit tot mai atenți la calitatea materialelor generate, urmărind să fie mai captivante pentru public. Telefoanele mobile au fost înlocuite de camere video mai performante, soluții avansate de captură și mixere. Așa se face că, în unele cazuri, nivelul de calitate se apropie de cel al unor adevărate studiouri de producție video.

”Componenta video nu este însă singura parte a unui conținut multimedia care se produce în ziua de astăzi. Partea audio este la fel de importantă și de bine dezvoltată, indiferent că este utilizată pentru a o completa pe cea video în cadrul unui material sau că este furnizată publicului ca material complet. Companie inovatoare, ATEN merge mai departe dezvoltând pe baza tehnologiei de inteligență artificială noi echipamente profesionale audio”, a declarat Bogdan Mihalcea, Country Manager ATEN România.

Astfel, pe lângă soluțiile de captură și mixerele audio/video deja lansate, ATEN a introdus pentru creatorii de conținut un mixer audio cu șase canale – MicLIVE UC8000. Prevăzut cu 6 canale de intrare audio, procesor de semnale digitale (DSP) și convertoare analog-digital și digital-analog (AD/DA), acesta poate fi conectat la PC-uri sau sisteme Mac prin intermediul interfeței USB-C. Ca noutate absolută, modelul este primul din lume care implementează tehnici de inteligență artificială, pentru verificarea sunetului și îmbunătățirea calității înregistrărilor. De altfel, așa se explică și faptul că MicLIVE este deja deținătorul titlului Good Design Award 2021.

Pentru a ajusta vocea vorbitorului, dispozitivul pune la dispoziție 24 de programe FX, un egalizator inteligent și o tastatură cu acces rapid la 8 efecte speciale. Acestora li se adaugă o funcție Ducking automată, care garantează că sunetul de fundal va fi corect atenuat, pentru ca vocea vorbitorului să fie întotdeauna percepută corect și clar. În același timp, nivelul ridicat de claritate este asigurat de rezoluția audio de 24bit cu 96kHz. Amplificatorul încorporat garantează consistența semnalelor audio care intră în dispozitiv, în timp ce sursa de alimentare de 48V Phantom asigură tot suportul necesar microfoanelor cu condensator. Datorită interfețelor cu care este prevăzut, ATEN MicLIVE le oferă utilizatorilor posibilitatea de a alege dintre mai multe surse de semnal, precum microfoane profesionale XLR, diverse instrumente muzicale, surse audio USB și telefoane. Partea software a fost concepută astfel încât să fie cât mai intuitivă, pentru a le oferi utilizatorilor control complet asupra tuturor funcțiilor, după un timp de acomodare cât mai scurt. MicLIVE este, așadar, o soluție de tip all-in-one, excelentă pentru o multitudine de scenarii de utilizare, precum talk show-uri, streaming live, podcast-uri, evenimente religioase și aplicații muzicale. Cu ajutorul soluției, un singur utilizator poate efectua transmisii live la un nivel superior de calitate audio, ceea ce presupunea implicarea unei întregi echipe formate din profesioniști.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*