Anchor Grup obține o finanțare de 80 de milioane de euro de la Banca Transilvania

Affan Yildirim, Director General al Anchor Grup

Anchor Grup, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari, cu o istorie de 25 de ani pe piața locală, a obținut o finanțare de 80 de milioane de euro de la Banca Transilvania pentru refinanțarea segmentelor de retail și office ale Grupului. Creditul reprezintă una dintre cele mai importante finanțări bancare acordate în ultimii ani pentru jucătorii din piața imobiliară românească.

“Ne bucurăm că Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România, susține dezvoltarea proiectelor noastre, având încredere în strategia de investiții a Anchor Grup. Parteneriatul nostru cu BT este un semn pozitiv pentru piața de real estate, nu doar pentru Grupul nostru, ci și pentru toți investitorii activi din țară și pentru potențialii investitori imobiliari străini interesați de România. Disponibilitatea capitalului local este, de asemenea, un semn al maturității pieței imobiliare din România, în a cărei putere credem cu tărie, și este de natură să încurajeze această tendință și să o transfere și către alte industrii”, declară Affan Yildirim, Director General, Membru al Consiliului de Administrație al Anchor Grup și Membru al Consiliului de Administrație al Shopping MallDova.

“Creditarea bancară rămâne cea mai importantă și – până în prezent – cea mai eficientă sursă de finanțare din România, accesată de industria de real estate. Prin parteneriatul cu Anchor Grup contribuim la crearea unui impact social pozitiv pe piață, prin proiecte durabile, într-un sector care joacă un rol esențial în toate aspectele vieții noastre”, afirmă Cosmin Călin, Director Executiv Mari Clienți Corporativi, Banca Transilvania.

Realizările Anchor Grup, în cei 25 de ani de prezență în România, înseamnă o serie de premiere pentru piața locală. Până în prezent, compania și-a menținut poziția de pionier prin numeroase acțiuni de succes în toate segmentele sale de business. Anchor Grup a dezvoltat primul centru comercial modern din România, București Mall-Vitan, care a devenit un reper urban. Românii au vizionat primul film 3D în Movieplex Cinema, cinematograful din Plaza România. Renovarea ambelor malluri, păstrându-le în același timp funcționale, a fost un alt proiect uriaș și o premieră pentru piața locală. În urmă cu patru ani, București Mall-Vitan a deschis porțile Designers Boutique, o inițiativă unică dedicată tuturor designerilor și brandurilor locale de modă. InCity Residences, primul proiect rezidențial, dezvoltat de companie, este încă un reper pentru piața rezidențială de lux din România. De asemenea, referindu-ne la segmentul de birouri, Anchor Grup a fost primul dezvoltator care a lansat un proiect mixt integrat, Anchor Plaza fiind construit în imediata apropiere a Plaza România. Pe parcursul  activității sale, Anchor Grup s-a bazat pe proiecte sustenabile, pe termen lung, de care beneficiază diverse comunități din România.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*