Unde preferă românii să își petreacă vacanțele și să joace la cazinouri în străinătate  

FOTO Unsplah

Noutatea ultimilor ani în materie de vacanțe pentru români este aceea că mulți preferă marile orașe sau stațiuni din afara țării unde viața de noapte este ofertantă. Cele mai atractive pentru segmentul de vârsta tineret sunt locațiile cu cluburi faimoase și, desigur, cele care găzduiesc cazinouri internaționale.

Practic, cu cât sunt mai multe tipuri de distracție bifate pe lista atracțiilor de timp liber, cu atât există mai mulți doritori.

Sondajele efectuate în ultima perioadă scot la iveală noi trenduri în privința destinațiilor de vacanță preferate de români. Să vedem care sunt acestea.

Cele mai interesante destinații de vacanță în anul acesta

Fiecare dorește ceva diferit de la concediul sau vacanța sa, în funcție de vârstă, de statutul civil sau de posibilitățile financiare.

Pentru un segment al populației tinere, active, ne referim aici la familii cu copii, vacanța ideală este cu siguranță mai aproape de casă, de exemplu Grecia sau Bulgaria. Locuri de joacă, plaje curate și liniște sunt ingredientele succesului.

Pe de altă parte, tinerii doresc adrenalină, viață de noapte cât mai activă și locații moderne și atractive din punct de vedere al distracției.

Astfel, destinații precum Spania, Italia sau Dubai sunt acum pe locurile fruntașe în topuri.

Dar resurse similare de distracție sunt și la noi, extrem de bine puse la punct după cum vedeți și în anumite studii specifice.

Care sunt criteriile de alegere a viitoarei vacanțe?

Pentru cei mai mulți, transportul din ce în ce mai scump devine o problemă. În special prețurile biletelor de avion s-au mărit considerabil. Ca atare, pentru a ajunge în locații accesibile în special pe cale aeriană, românii vânează ofertele low-cost cu luni în avans.

O incursiune la Monaco sau la Dubai cu siguranță presupune un buget mai generos, în special pentru cei care cheltuie bani și pe distracții adiacente, nu doar pe cazare și transport.

În consecință, cu cât poți reduce costurile la avion, de exemplu, cu atât mai mult poți dispune de bani pentru a te bucura la maxim de ceea ce îți oferă respectivele țări în materie de petrecere a timpului liber din concediu.

Cum ar putea atrage și România turiști străini pe acest segment al vacanțelor active?

Nu mai este cazul să reamintim că România este o destinație superbă, cu peisaje unice și variate atracții pentru toate gusturile. Dar, totuși, suntem una dintre țările capabile să atragă turiști pentru distracții de tipul cluburi, cazinouri sau viață de noapte luxuriantă?

Într-un top de acest gen, probabil veți fi surprinși să aflați că țara noastră a început să fie din ce în ce mai atractivă pentru tineri cu chef de distracție.

Multe dintre cluburile exclusiviste de pe litoral sau din capitală sunt deja un punct de reper pentru turiștii străini din acest segment de vârstă.

Probabil capitolul foarte bine reprezentat și în continuă dezvoltare la noi este acum cel al cazinourilor fizice. Cel puțin în capitală, dar nu numai, numărul locațiilor de acest tip s-a triplat în ultimul an.

Cu siguranță orice turist străin care ajunge în capitala noastră se poate bucura de multe opțiuni de distracție.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*