2021 a fost un an cu rezultate record pentru Answear: creșterea vânzărilor totale cu 67%, în Q4 vânzări mai mari cu 78% și pătrunderea pe noi 3 piețe europene în doar câteva luni

2021 - an cu rezultate record pentru Answear

2021 a fost un an cu rezultate record pentru retailerul multi-brand online Answear, depășind cu mult obiectivele setate. Anul trecut, Answear a sărbătorit nu numai cea de-a 10-a aniversare, ci și un debut de succes în luna ianuarie la Bursa de Valori din Varșovia.

În 2021, la nivelul tuturor țărilor în care activează, Answear a înregistrat vânzări cu 67% mai mari ca în 2020. Fără nicio îndoială, în Q4 din 2021 s-au înregistrat cele mai mari vânzări online, mai mari cu 78% față de trimestrul corespunzător al anului precedent.

La 10 ani de la lansarea pe piața din Polonia, Answear desfășoară operațiuni în industria de fashion online pe 10 piețe europene. În 2021, Answear s-a lansat în doar câteva luni în Grecia, Croația și Cipru. Debutul de succes pe piețele din sudul Europei a fost posibil datorită experienței în logistică în livrările în această parte a Europei. Retailerul online polonez este prezent în România din anul 2015.

Investiții în tehnologie

În ultimii ani, Answear a crescut constant și dinamic vânzările și și-a îmbunătățit profitabilitatea. Rezultatele excelente sunt susținute de consolidarea poziției sale în regiunea CEE, dezvoltarea și optimizarea constantă a ofertei de produse, investițiile în tehnologie, precum și calitatea excelentă a serviciilor.

În 2021, strategia Answear a avut ca direcție atât creșterea notorietății brandului, cât și schimbări reale în website și în aplicația mobilă – design nou, funcționalități noi, care au dus la un rezultat spectaculos la sfârșitul anului.

Centru logistic și studio foto-video mai mari

În plus, tot anul trecut au avut loc schimbări semnificative în domeniul logisticii. Answear a mărit suprafața depozitului din Polonia cu încă aproape 10.000 mp. Studioul foto-video s-a mutat într-o nouă locație, de patru ori mai mare decât cea anterioară.

Dezvoltarea portofoliului de branduri

În 2021, Answear a adăugat noi mărci celebre în portofoliul său și a creat proiecte și campanii comune unice împreună cu Pinko, Reebok, Adidas, New Balance, LEE, The North Face și mulți alții.

O categorie nouă – Home & Living

În următoarele luni ale acestui an, Answear urmează să lanseze și să dezvolte o nouă categorie, Home & Living, care completează perfect noua strategie aleasă arătând că merită să trăiești activ, fără compromisuri, în propriul tău mod interesant – primele produse au apărut pe Answear la sfârșitul anului 2021.

Brandul propriu answear.LAB susține vocea femeilor

Vocea femeilor este cea care dezvoltă dinamic brandul propriu answear.LAB, brand care a câștigat în 2021 mai multe premii internaționale. Colecția Girl Power a fost lansată în luna septembrie din 2021 și a avut în prim-plan promovarea valorilor de „putere și curaj” ale femeilor. Unicitatea acestui proiect a fost evidențiată de scopul său: profitul a fost donat către diverse asociații care susțin activitatea femeilor.

O viață inspirațională

Tot în 2021 a fost lansat concursul internațional de fotografie Lifespiration Starts Here. Au fost înscrise în acest concurs câteva mii de fotografii și videoclipuri – lucrări inspiraționale, magice, care documentează viețile și pasiunile concurenților. În ediția din 2022 a proiectului, toată lumea își poate împărtăși sursa de inspirație și activitățile de iarnă – ediția de iarnă a concursului se numește Winterspiration și durează până pe 15 februarie 2022.

Responsabilitate socială

 

Unul dintre obiectivele principale ale strategiei de CSR a Answear este de a obține o producție mai conștientă și mai responsabilă, reducând astfel impactul pe care industria de îmbrăcăminte îl are asupra mediului înconjurător. Cea mai mare provocare este optimizarea proceselor și implementarea soluțiilor care sunt cele mai bune pentru planetă.

Prin urmare, toate produsele sunt expediate clienților din toată Europa dintr-un centru logistic situat central, iar comenzile sunt întotdeauna trimise clienților într-un singur ambalaj. 2021 a fost anul când Answear a început folosirea ambalajelor și mai ecologice, în principal obținute din reciclare. Toate cutiile pentru expedierea produselor sunt realizate din hârtie reciclată și sunt certificate FSC MIX.

Answear își extinde în mod regulat gama cu mărci, haine, pantofi și accesorii care sunt prietenoase cu planeta, iar pe site a fost lansat un filtru special Planet Friendly, care permite clienților să găsească produse în spiritul sustenabilității.

Sunday PR

Sunday PR este o agenție boutique de PR, Comunicare și Brand Building ce acoperă servicii personalizate de PR și comunicare online, creșterea vizibilității brandului de companie/personal, consultanță strategică, proiecte cu celebrități și influenceri, evenimente și activări creative de brand, comunicate de presă și relații cu media. Din portofoliul Sunday PR fac parte branduri locale și internaționale: Answear, Remix, Retargeting Biz, MTH Digital, Republica Bio, Beauty One, Blue Lagoon Clean, Kolev&Kolev. Proiectul a fost dezvoltat în 2014 de Mara Eliza Barza, specialistă în comunicare și PR, cu 12 ani experiență în PR de televiziune și de brand.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*